Enterprise Foundation in de praktijk

Ik krijg met regelmaat de vraag IQ-TEC Enterprise Foundation? Wat kan je daar nu mee?

Het antwoord hierop is net zo veelzijdig als de Enterprise Foundation zelf. Je kan er echt heel veel mee. Maar een concreet voorbeeld geeft veel meer inzicht in de kracht van de Enterprise Foundation:

Makkelijker factureren met termijn verzoeken

In deze praktijk case werkt de klant met de PSA oplossing van Exact en wordt er met behulp van “vaste prijs / Fixed Price ” projecten termijn verzoeken gemaakt waarmee vast gelegd wordt wat er wanneer gefactureerd moet gaan worden naar de klant. Hiermee wordt als het ware de omzet naar de toekomst al gepland.  Wanneer de factuur datum aanstaande is worden de termijn verzoeken gecontroleerd en vrijgegeven voor de facturatie. Na een laatste controle door doorgezet per kostenplaatsen groep en worden ze via het factuur voorstel proces doorgezet naar Exact Globe.

Voor de klant hebben we met de Enterprise Foundation het volgende opgelosd:

  • In de werkstroom van Synergy kunnen maximaal 25 verzoeken goedgekeurd  / gerealiseerd of bijvoorbeeld verwerkt worden. Daar zijn meerdere actie voor nodig. Met de Enterprise Foundation worden die verzoeken getoond en kunnen er meerdere tegelijkertijd geselecteerd worden en goedgekeurd / gerealiseerd of verwerkt worden.
  • Bij de export vanuit Exact Synergy Enterprise naar Exact Globe is het van belang dat er aan verschillende voorwaarden wordt voldaan, bijvoorbeeld: Het project moet bestaan en actief zijn in Globe, de klant moet als debiteur ook bekend zijn in de bijbehorende globe administratie. Deze achterliggende randvoorwaarden werken verstorende in het facturatie proces en vergend vaak veel tijd. Met de Enterprise Foundation kunnen controles worden ingebouwd die ervoor zorgen dat er pas goedgekeurd of gerealiseerd kan worden wanneer er aan de randvoorwaarden wordt voldaan. Dit voorkomt fouten en bespaard dus veel tijd.
  • Een belangrijk onderdeel was dat de termijn verzoeken gerealiseerd worden per kostenplaatsen groep. Dit gegeven is in de werkstroom niet zichtbaar en het is dan via de werkstroom ook niet te doen om een x-aantal verzoeken tegelijkertijd te realiseren voor een specifieke kostenplaatsen groep. Met de Enterprise Foundation kan dit wel.

Wilt u weten wat de Enterprise Foundation voor u kan betekenen?

Laat het me weten en stuur uw case naar mij toe martijn.logtenberg@iq-tec.nl